Primul discurs al lui Eugen Tomac din Parlamentul European a fost dedicat românilor din stânga Nistrului: „Acolo, discriminarea e la ordinea zilei”

Situația din regiunea transnistreană a fost subiect de discuție în cadrul Parlamentului European. Deputatul european, Eugen Tomac, în primul lui discurs în calitate de europarlamentar, a vorbit despre importanța românilor din această regiune.

„Am ales să vorbesc astăzi, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, despre situația disperată a românilor din regiunea transnistreană. Acolo, exportul de frică și divizare practicat de Federația Rusă atinge cote alarmante. Acolo, discriminarea este la ordinea zilei.

Eu am fost la Tiraspol în repetate rânduri. Am făcut-o din convingere, pentru a transmite un mesaj de susținere românilor din această regiune ocupată de Federația Rusă. Sunt unul dintre puținii politicieni cu interdicție de intrare în Federația Rusă, tocmai pentru că am condamnat public modul în care liderii ruși calcă în picioare drepturile și libertățile cetățenilor.

Prin urmare, am îndemnat la solidaritate spre a nu-i abandona pe românii de dincolo de Nistru și am solicitat Serviciului European de Acțiune Externă să documenteze și să elaboreze un Raport privind situația drepturilor omului în regiunea transnistreană”, declarat acesta.

UNIMEDIA amintește că președintele PMP, Eugen Tomac, ales europarlamentar la scrutinul din 26 mai, a ales două comisii importante din Parlamentul European – Muncă și Drepturile Omului, de unde vrea să lupte pentru drepturile românilor din Transnistria și a celor care muncesc în UE.

https://unimedia.info/ro/news/3bec69200ef869c7/primul-discurs-al-lui-eugen-tomac-din-parlamentul-european-a-fost-dedicat-romanilor-din-stanga-nistrului-acolo-discriminarea-e-la-ordinea-zilei.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.