Dorin Chirtoacă: Rezultatele pentru Primaria Chisinau Nu se poate vorbi despre o “victorie” a lui Ceban, este altceva.

1. Socialistii, Dodon si Ceban au de fapt controlul asupra Primariei Chisinau si CMC, inca din anul 2017, de cand impreuna cu Plahotniuc, ilegal m-au arestat si fara drept m-au suspendat din functie, control consolidat in vara lui 2019.

2. Ceban trebuia, de fapt, exclus din cursa electorala inca din turul 1, pentru mita electorala de 1000 de Euro, data in biserica din Cruzesti, pentru sutele de panouri electorale nedeclarate, pentru banii enormi folositi in campanie si din nou nedeclarati, pentru ocuparea ilegala a cladirii Muzeului Orasului, pentru campania electorala facuta pe bani publici, folosirea de resurse administrative etc. Organele electorale, CECEM si CEC au ramas toate mute la aceste incalcari de lege, or in democratie aceste lucruri sunt de nepermis, iar daca sunt tolerate, duc la rezultate distorsionate si nedrepte.

3. Neparticiparea la dezbateri electorale in turul 1, a fost sanctionata de electoratul pro-european din Chisinau, care este unul cu cerinte. Exista traditia participarii la dezbateri in acest sens. Pana si moderatorii de televiziune se revoltau de ce nu se participa la dezbateri in turul 1. Aceasta a dus la apatie, la neparticipare, pe dreapta. Cum candidatii au intors spatele alegatorilor la dezbateri, asa alegatorii au intors spatele candidatilor, la alegeri. Pe stanga, stim ca pe ei niciun fel de reguli nu ii intereseaza. Participarea doar in turul 2 la dezbateri, a fost cu intarziere si nu a dat rezultatul scontat, chiar daca a functionat sustinerea venita de la toti ceilalti candidati: 70000 voturi + 40000 voturi, in total 110000 voturi pentru Andrei Nastase, fata de 90000 voturi pentru Ceban, obtinute in primul tur. Ca urmare insa a dezbaterilor pentru turul doi, pentru Ceban s-au mai mobilizat circa 30000 de voturi, pe fonul nerespectarii regulilor de mai sus si tolerarii abuzurilor din campanie, ceea ce a lipsit candidatii de sanse egale.

Concluzie: PCRM, PSRM, PD, stanga in general tot timpul a fraudat alegerile din RM. Ii putem bate insa, chiar si asa, prin implicare, competenta, respect fata regulile fie si nescrise ale democratiei, prin respect fata de cetateni, bun simt si mobilizare, in acest sens, a tot si toate. In asemenea situatii oamenii simt ca sunt fraudati de cei mentionati, vad diferenta, si decid sa-si puna speranta in tine, pentru ca esti corect si competent, de asta ei merg la vot.

Votul este esenta democratiei, dar votul inseamna speranta si speranta inseamna vot, care nu poate fi obtinut pe dreapta, prin metodele practicate de totalitarii de stanga.

Ceban a primit un rezultat de conjuctura, nimic mai mult, pe baza a ceea ce am descris mai sus.

Dar tot ceea ce nu ne omoara, ne intareste!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.